Top 5 must sees in Tsjechië

Tsjechië heeft een schat aan prachtige bezienswaardigheden die zowel natuurliefhebbers als geschiedenisfanaten zullen bekoren. Hier zijn de top 5 bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je reis naar Tsjechië:

  1. Praag: De hoofdstad van Tsjechië, Praag, is een absoluut juweeltje. Het historische centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is gevuld met prachtige architectuur, zoals de Karelsbrug, de Praagse Burcht en de astronomische klok op het Oude Stadsplein. Wandel door de smalle straatjes, ontdek de levendige cultuur en geniet van de sfeer van deze betoverende stad.
  2. Český Krumlov: Deze sprookjesachtige stad, gelegen in Zuid-Bohemen, is een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. Het historische centrum wordt gedomineerd door het imposante Krumlov-kasteel, dat uitkijkt over de kronkelende rivier de Vltava. Verken de smalle geplaveide straatjes, bewonder de kleurrijke gevels en geniet van de charmante sfeer van deze magische plek.
  3. Kutná Hora: Deze historische stad, eveneens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, staat bekend om zijn architecturale pracht en intrigerende geschiedenis. Het meest opvallende gebouw is de gotische kathedraal van Santa Barbara, die een adembenemend uitzicht biedt over de stad. Vergeet ook niet de beroemde “Beenderenkerk” te bezoeken, een unieke kapel versierd met menselijke botten.
  4. Karlovy Vary: Deze elegante kuuroordstad is beroemd om zijn warmwaterbronnen en spa’s. Karlovy Vary is prachtig gelegen in een vallei en biedt een schilderachtig landschap. Wandel langs de statige kolonades, proef het geneeskrachtige mineraalwater en geniet van ontspannende wellnessbehandelingen. Mis niet de kans om te genieten van een heerlijke kop warme chocolademelk, een specialiteit van de stad.
  5. Moravische Karst: Voor natuurliefhebbers is de Moravische Karst een must-see bestemming. Dit kalkstenen natuurgebied herbergt een netwerk van spectaculaire grotten, waarvan de meest bekende de Punkva-grot is. Maak een boottocht door de ondergrondse rivier, bewonder de indrukwekkende stalactieten en stalagmieten, en geniet van de prachtige natuurlijke omgeving.

Deze top 5 bezienswaardigheden in Tsjechië bieden een combinatie van historische pracht, adembenemende architectuur en natuurlijke schoonheid. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, geschiedenis of natuur, Tsjechië heeft voor elk wat wils. Verken deze betoverende bestemming en laat je verrassen door de diversiteit en schoonheid